Archief

23 juni 2024 Zomerse wandeling rondom het Asingapark

Zomerse wandeling

Een zomerse wandeling langs 3 historische locaties rondom het Asingapark in Middelstum. Geniet van de Groningse muziek van Harry Niehof bij theeschenkerij Mendels. Van prachtige verhalen verteld door Herman Kruize ondersteund met muziek op Keltische harp door Engbert de Leeuw in het Amsterdamse School Woonhuis aan de Grachtstr. nr. 12. In het koor van de Hippolytuskerk zingt Vocaal Ensemble Musica Son liederen van o.a. Ede Staal.

Drie kleine intieme voorstellingen, allen met een Gronings tintje, voor een beperkt aantal bezoekers. Dus reserveer tijdig!
Entree is inclusief 2 consumpties.

Na reservering ontvangt u de startlocatie per mail.

}

23 juni 2024 14.30 uur

€ 25,00 incl. 2 consumpties

16 mei 2024 The Fiddle Case, Ierse muziek

Poster-Fiddle-Case-VJ-2024-web

De Ierse band The Fiddle Case, afkomstig uit North Clare, speelt op veel festivals, zowel in Ierland als in Europa met prachtige ballades, swingende gigs en reels. Eoin O’Neill (bouzouki) is de drijvende kracht en wil de traditionele muziek in ere houden. Violist Adam Shapiro levert met zijn warme toon een prachtige aanvulling op de andere instrumenten. De muzikale broers Jon en Kieran O’Connell spelen bas, bodhrán en zingen prachtig.

Voor deze gelegenheid worden ze versterkt door percussionist en zanger Job Cornelissen, bekend van de Iers/ Nederlandse band Maalstroom.

www.thefiddlecase.com

Dorpshuis, Huizinge, Torenstr. 1

}

16 mei 2024 20.15 uur

€15,00

16 maart 2024 Glasboer – ‘Laat Gaan’

Poster-Glasboer-VJ-2024-web

Gabriëlle Glasbeek, bekend van de Groninger cabaretformatie ‘Vrouw Holland’ speelt haar soloprogramma ‘Laat Gaan’ samen met gitarist Robert van der Tol.
Zij deelt in deze muzikale theatervoorstelling hilarische taferelen uit haar eigen leven. Ze maakt de balans op: zo halverwege een mooi leven met liefde en ander ongemak, heeft ze eindelijk even tijd voor zichzelf. Denkt ze.
‘Laat gaan’ gaat over terugkijken en accepteren dat je je herinneringen niet altijd in de hand hebt. Met vooroorlogse filmbeelden uit het familiearchief, dwarszittende en broze types maar ook ontroerende hilariteit, is ‘Laat Gaan’ een persoonlijke en intieme cabaretvoorstelling die qua energie geen lucht tekortkomt!

NB: ’t Ol Schoultje in Huizinge ipv Doopsgezinde kerk, Middelstum

}

16 maart 2024 20.15 uur

€15,00

28 januari 2024 IVY (voorheen De Meisjes met de wijsjes) -‘& de Rest’

IVY &de Rest - Culturele Raad Middelstum

“& de rest” is een komische ode aan de individualiteit. Een humoristische muziektheatervoorstelling over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige versies van bekende en minder bekende nummers. Denk aan The Beatles en Coldplay, maar ook aan Noga Erez en Stromae. Kom lachen, wegdromen, wakker schrikken en genieten. Maar laat je vooral verrassen, door IVY. Begeleid door een virtuoze multi-instrumentalist bezorgt IVY je een onvergetelijke ervaring.

www.ivyvocals.nl

Dorpshuis Westeremden, Abt Emopad 8

}

28 januari 2024 15.00 uur

€20,00

3 november 2023 Huub Cooijmans – De Magische Kast

De magische kast is al 100 jaar op slot, wie krijgt ‘m open?

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn?

Deze familievoorstelling (4+) van 45 minuten zit boordevol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Dankzij Huub’s jarenlange ervaring als artiest weet hij als geen ander kinderen, maar ook zeker volwassenen te verbazen. Huub haalt alles uit de kast om er een onvergetelijke show van te maken!

www.huubcooijmans.nl

Basisschool De Wilster, Zuiderstraat 1a Middelstum

}

3 november 2023 19.00 uur

€5,00 voor kinderen, €8,50 voor volwassenen

7 oktober 2023 Janneke Jager – Gratis Tijd

Janneke Jager

‘Gratis Tijd’ is een theaterprogramma vol prachtige luisterliedjes, gecombineerd met hilarische anekdotes over haar jeugd op het Groningse platteland, flashbacks naar de jaren ’80 en een aanstekelijke, vaak poëtische woordenstroom.

Janneke’s wieg stond op het kale polderlandschap van Noord-Groningen, waardoor ze een grote fantasie ontwikkelde. Met een brutale blik bekijkt zij de wereld en beschrijft deze met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke vertelt sterk geschreven verhalen en weet met name te imponeren met haar liedjes.

www.jannekejager.nl

Dorpshuis Westeremden, Abt Emopad 8

}

7 oktober 2023 20.15 uur

€19,00

16 September 2023 Stan Vreeken, singer-songwriter

Stan Vreeken

Stan Vreeken is een liedjesschrijver met een fijnzinnige verbeelding en een verrassend gevoel voor beeldspraak. Zijn teksten zijn lichtvoetig en gelaagd, en van zijn soulvolle en melodieuze songs gaat een frisse weemoed uit.
Naar aanleiding van zijn in 2021 verschenen debuutalbum ‘Just Like That’ schreef de Volkskrant dat Vreeken met zijn vrolijk stemmende, virtuoze songs weleens op de radar van een groter publiek zou kunnen verschijnen. Tijdens dit intieme solo-concert (gitaar en zang) zal Stan o.a. repertoire spelen dat hij schreef voor de verschillende muziektheatervoorstellingen waarmee hij vaak te zien is geweest op rondreizend theaterfestival De Parade.

www.stanvreeken.com

Doopsgezinde Kerk Middelstum

}

16 september 2023 20.15 uur

€16,00

Aanmelden donateur/ nieuwsbrief

Voor slechts € 12,50 per persoon per jaar bent u al donateur van de Culturele Raad Middelstum.

Als donateur krijgt u € 2,50 korting voor iedere activiteit die u wilt bezoeken. Tevens ontvangt u per activiteit een persoonlijke uitnodiging.

Na aanmelding ontvangt u zo spoedig mogelijk uw donateurkaart.

Donateurs ontvangen per mail of post de code voor de korting. Vergeet niet uw donateurskaart mee te nemen!

Ik wil graag: